10 000 българи харесаха профилната снимка на премиера във фейсбук

Близо 10 000 българи са харесали профилната снимка на премиера Бойко Борисов във фейсбук. Той категорично оглавява „класацията“ по лайкванията на фотографиите на членовете на правителството в социалната мрежа, показа справка на „Труд“ вчера. Докато екипът ни проучваше одобрението, само за час броят на феновете на лика на Борисов се увеличи с още 100 души, затова е възможно още днес харесванията да минат 10 000. А цели 393 са споделянията на профилната му снимка, която всъщност е публикувана за първи път на 27 август 2013 г.

Министър-председателят постна вчера следобед две нови снимки, на които той е до цъфналите си магнолии в Банкя и само за час над 8000 души ги харесаха.

На второ място по най-одобрявани профилни снимки е регионалната министърка Лиляна Павлова със 2477 харесвания, а след нея е най-рейтинговият министър - здравният д-р Петър Москов - с 852 натискания like. Четвърти е вицепремиерът Томислав Дончев със 726 харесвания, а с наполовината на него и на пета позиция е другият вицепремиер и МВР шеф - Румяна Бъчварова. Тя е събрала 374 одобрения на фотографията си, докато третият вицепремиер - Меглена Кунева, която има 4 профила, е с 24 харесвания.

Шести е транспортният министър Ивайло Московски (с 265 позитивни натискания на клавиша), след него е оглавяващата земеделието Десислава Танева (249). В дъното на класацията е правосъдният министър Христо Иванов с 36 одобрения на профилната снимка, а с най-малко - точно 5 харесвания, е образователният шеф Тодор Танев.

„Когато виждаш, че познати и непознати харесват снимката ти във фейсбук, това действа много стимулиращо. А липсата на одобрение те лишава от желана енергия, тъй като фейсбук е мястото, където хората се демонстрират. Тоест съзнателно или не търсят положителното внимание на другите“, коментираха психиатри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини