“Левски“ следи играчи от „Ботев“

Съгледвачи на „Левски“ наблюдават футболисти от „Ботев“. В списъка влизат нападателят Цветелин Чунчуков, халфовете Мариян Огнянов и Томаш Иршак. При следените е и невъзстановеният Александър Колев. Всички без чеха са минали през школата на „Герена“.

„Синята“ селекция за лятото обаче зависи изключително от финансовото състояние. Ако се намерят спонсори, ще се запази настоящото равнище на заплати от 250 000 лева за отбора на месец. В противен случай възнагражденията ще бъдат намалени, което променя рязко и подбора на футболисти за следващия сезон.

Спортният директор Георги Иванов е доволен от настоящото равнище на тима. „Правим добри мачове на „Герена“, като изключим 1:1 с „Хасково“ - заяви Гонзо след 5:0 с „Локомотив“ (Пд). - Показваме, че се доближаваме до „Лудогорец“. Това са двата отбора, които играят най-добър футбол.“

Забраниха неустойките в „Левски“

В „Левски“ вече са забранени неустойките при раздели с играчи и треньори. Не, ФИФА не е отменила обезщетенията. Просто „сините“ нямат пари и се напатиха от дългове по неустойки. Затова летните сбогувания ще стават само с изплащания на дължимите до момента суми, а при несъгласие играчът ще остава да тренира с юношите или самостоятелно.

„Левски“ има да дава обезщетения още от 2013-а след десетките раздели в последните сезони. В петък управата преведе 351 000 лв. на бивши играчи и треньори, както и към клубове по трансфери, с което евролицензът е на практика спасен. „Герена“ изплати по-голямата част от дължимото, а за останалото подписа разсрочвания, които изтичат предимно през май.

До края на април се очаква да бъдат събрани пари за заплати. Играчите и 140-те служители имат да получават пари за януари, февруари и март. „Благодаря на футболистите за мъжкото поведение“, каза спортният директор Георги Иванов след зрелищното 5:0 с „Локомотив“ (Пд) на „Аспарухов“ в петък вечерта. Гонзо аплодира амбицията на отбора да бие и без заплати.

Антонио Аниете блесна с хеттрик и изработи две дузпи. Рядкост за България – публиката скандираше чуждестранно име. „Влагаме сърце, душа, дори живота си“, патетично се изказа испанецът, обявен за №1 на мача. Атакуващият халф излезе начело при стрелците в „А“ група с 11 гола. Втори с 10 е напусналият ЦСКА през януари Сержиу Буш. Третото място с 9 попадения дели Валери Домовчийски, който вкара дузпа срещу „Локо“ (Пд). Гол добави Роман Прохазка, отличил се и с две асистенции.

Аниете стана голмайстор №1 и миналия сезон – на втора гръцка дивизия с 21 попадения за „Ники“ (Волос). Испанецът бе определен да бие дузпата през второто полувреме, но отстъпи на Либан Абди, защото го помоли. Сомалиецът искаше да вкара, след като направи втрещяващ пропуск на празна врата преди почивката. Но не успя и от 11-те метра.

Левски“ вкара вече 27 пъти в 10 мача през 2015-а във всички турнири, но – отбелязани само срещу отбори от осмо до 12-о място в класирането.

„Не очаквах да бъдем толкова безпомощни“, рече Петър Пашев, помощник-треньор на „Локо“ (Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ