“Берое“ прави трето реми с 10 играчи като гост

„Берое“ достигна до трето поредно равенство като гост с 10 души в „А“ група, след като измъкна 1:1 с „Ботев“ в Пловдив в битката за Тракия.

„Канарчетата“ поведоха в 61-вата минута с гол на Мариян Огнянов, но само след 3 минути старозагорският тим изравни чрез централния защитник Елиаш да Силва.

Гостите останаха с 10 футболисти още в 41-вата минута, когато за втори жълт картон в рамките на 4 минути бе изгонен халфът Самир Аяс.

„Този път съдиите закъсняха с изгонването на наш футболист и за разлика от предишните мачове ни оставиха само 50 минути с човек по-малко”, демонстрира чувство за хумор помощник-треньорът на гостите Пламен Липенски. Той припомни, че главният рефер Цветан Кръстев при последното гостуване на отбора в София е изгонил двама души при 0:0 срещу ЦСКА. В миналия кръг „Берое“ заработи 1:1 от „Литекс“ в Ловеч след червен картон на вратаря Благой Макенджиев в 7-ата минута. „Зелените“ останаха с играч по-малко и срещу „Лудогорец“ - 0:1 в реванша за купата в Разград.

Феновете на „Ботев“ също изтрещяха от фалшивата свирка на бившия футболист на „канарчетата“ и го засипаха с обиди. Старши треньорът Петър Пенчев обаче защити Кръстев и заяви, че не съдийството е виновно за загубата на точки, а невероятните пропуски на неговите футболисти.

В навечерието на мача „канарчетата“ загубиха титулярния си ляв бек Филип Филипов. Той контузи коляното си на последната тренировка, а още на почивката напусна и заместникът му Лазар Марин заради проблем с мускул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ