Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

Макаров ни обеща помощ за паметниците

Папа Франциск призовава католиците на борба срещу сексуалните посегателства

МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Катастрофа затвори лента на магистрала „Струма“

От петък до неделя са установени 10 735 нарушения на пътя в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

„Реал“ с антирекорд по посещаемост

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград

Община Варна събра 33 000 лева от такса „домашен любимец“

„Ботев“ (Пловдив) се подсилва с бразилец

Незаконен строеж се появи в Природен парк Странджа

Поредният незаконен строеж по морето е край Синеморец и се намира в Природен парк „Странджа“, съобщи bTV. Изливането на бетон е започнало без задължителните разрешение от екоинспекцията и заради това РИОСВ-Бургас на 15 април издава заповед за спиране на строежа.

Въпреки това, вчера е излята поредната бетонна плоча. Като техническият ръководител на обекта обясни по телефона пред Би Ти Ви, че не е получил документа, спиращ строежа.

На Фейсбук страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството новината за спирането на строежа е от вчера на обяд и в нея се казва, че строителните работи в границите на Природен парк „Странджа“ са започнали без инвестиционното предложение да е съгласувано с екоинспекцията. „Строителството е спряно до произнасяне на директора на РИОСВ-Бургас с краен административен акт.

Възложител на строежа е „Корк и Форк“ ЕООД, София. Според Търговския регистър фирмата е собственост на Дарина Неделчева Петрова. Тя е дъщеря на бизнесмена Неделчо Петров Гинин.

Той има няколко хотела в Синеморец, а преди осем години името му нашумя покрай случай с получен имот от община Царево като крайно нуждаещ се, на мястото на който вместо една сграда, в която да живее, „бездомният“ бизнесмен, изникна ваканционно селища, апартаментите в което бяха продадени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.