Вежди Рашидов: Изложбата в Лувъра ни струва 250 хил. лева

Топъл, топъл от експедицията в Париж и бесен, бесен от коментарите около прословутата изложба „Епопея на тракийското царе”, която ни струва 250 000 лева, в студиото на Нова телевизия се появи министър Вежди Рашидов. Така бе представен той от водещата в „На светло” Люба Кулезич.

„Завистта може да роди само злорадо съжаление”, започна коментарът си министъра на културата. Той показа каталог за изложбата, издаден от Лувъра, но не успя да посочи колко струва лъскавото издание, защото го получил „като министър” без пари.

„Поканих 8 журналисти, тях съм ги канил още от 2012 година, когато започнах да работя по изложбата”, призна Рашидов. Според него, това са хора, които са пускали много материали за работата на Министерството на културата през всичките тези години, независимо кои са собствениците им.

Според него, изложбата струва на държавата 4 пъти по-малко отколкото неудачното лого на България. „Някъде около 250 000 лева се дадоха”, пресметна министърът.

Той бе категоричен, че във Франция са излезли големи материали за изложбата както в печатни медии, така и в агенции и телевизии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.