Кубрат Пулев: Загубата от Кличко ми даде безценен опит

Кубрат Пулев сподели, че загубата за световната титла срещу Владимир Кличко му е дала безценен опит и ще му помогне много в бъдеще.

Българският боксьор разказа и за работата си с новия си треньор Ули Вегнер, с когото работи в тима на "Зауерланд".

Пулев призна, че в момента е с лека контузия, но смята, че тя ще отшуми до дни. Той е получил травмата по време на игра на футбол, който той много обича и често практикува.

"Чувствам се отлично с Вегнер. Всичко е наред. Както казах - продължаваме напред. Колкото до треньора – аз го познавам отпреди. В началото, като отидох в "Зауерланд" преди 7-8 години, съм тренирал с него, правихме много добри спаринги. Така че не е нещо ново, но времето ще покаже как ще се развиват отношенията ни," заяви Пулев в интервю за "7 дни спорт".

"Моята цел е една – световна титла. Ако е писано да я постигна, ще стане, ако не – няма. Аз мисля, че последният мач, този с Владимир Кличко, ме изгради като боксьор, даде ми безценен опит и аз съм много доволен. Такова израстване като опит, като игра и като поуки, които си извадих – това е един безценен опит. Както вече казах, яд ме е само, че не оправдах очакванията на хората и не ги направих истински щастливи. Защото те приемаха този мач като техен, като лично препятствие и ако бях победил, успеха щяха да го почувстват като личен," каза още българинът.

Пулев разкри, че не се е отказал от двубой на родна земя в "Арена Армеец", но това най-вероятно ще се случи към края на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт