Откриха тировете от контрабандния канал през Свиленград изоставени и празни

Два ТИР-а, обявени за общодържавно издирване във връзка с разбит международен канал за контрабандни цигари, са били открити при съвместна операция между служители от ГД „Национална полиция”, ОДМВР – Пловдив и СДВР. Действията са предприети по водено досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция” – Пловдив.

Операцията бе осъществена в края на миналия месец. Тогава бяха задържани два тежкотоварни автомобила с турска регистрация, от които са иззети общо 2840 кашона цигари без български акцизен бандерол.

Вчера разследващите установили местонахождението на други два ТИР-а, регистрирани в Турция и влезли в страната ни с нелегални цигари. На паркинги в село Казичене и в софийския квартал „Горубляне” камионите от марката „Ивеко” били намерени изоставени и без превозваната стока.

Иззети са камионите и ремаркетата им, както и други веществени доказателства по досъдебното производство. Само в единият тир е имало цигари за около 8 милиона лева, съобщиха тогава разследващите.

Арестувани бяха 13 митничари от митницата в Свиленград, гранични полицаи, контрабандисти, които са придружавали тировете до местата, определени за разтоварване. Днес част от арестуваните още са на топло, други са призовани като свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини