Ислямска държава разпространи видео с екзекуцията на 29 християни

Ислямска държава (ИД) публикува нов видеоклип, в който показа избиването на 29 етиопски християни от либийските клонове на екстремистката групировка. В 29-та онлайн видеото показва две групи пленници. Авторите на филма твърдят, че едната е държана от филиал на ИД в източната част на Либия - провинция Барка, а другият - от клон на юг, съобщава news.com.au.

Маскиран боец, размахващ пистолет, прави дълго изявление, казвайки, че християните трябва да приемат исляма или да плащат предписания от Корана данък. Той казва на английски: "нашата битка е битка между вярата и богохулство". "Мюсюлманската кръв по ръцете на вашите религии не е евтина", каза той и поглеждайки към камерата допълва: "Връщаме се отново за народа на кръста." 

Едната група е разстреляна в пустинята, а другата група пленници са обезглавени на плажа. Авторите на видеото твърдят, че и двете групи пленници принадлежат на Етиопската църква.

Видеото носи официалното лого на телевизията на ИД - Ал Фуркан и е първото, след разпрострененото в средата на февруари, което показа обезглавяването на 21 души, повечето етиопци копти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят