Зона за отдих и риболов на общински язовир в Търговище

Зона за отдих и риболов отвори на язовир Пресиян община Търговище и тази неделя рибарите хвърлиха въдици, въпреки дъжда и студеното време.

Водоемът, който е общински, вече може да се ползва срещу такса от 2 лв. на ден за една въдица. Разрешените са максимум две на човек. Децата не плащат нищо, но задължително трябва да са с придружител и под надзор.

Стопанисването на новата зона е поверено на общинското предприятие "Социални от охранителни дейности", което контролира мястото и събира такси.
На рибарите е разрешено да ловят шаран, амур, сом от 0,800 до 2 кг. Под това тегло и над него уловът трябва да се връща в язовира. Самата риба не се плаща. Във водаема има още костур, каракуда, червеноперка, бяла риба, уклей и други видове, за които няма ограничение.

За любителите на излети около водата са обособени пейки с маси, барбекюта и други. Къпането и влизането в язовира с лодки обаче е забранено.

Община Търговище отвори язовира за граждани, след като от няколко години не остана водоем, който да ползват за отдих. Преди време с такъв статут беше язовир Поляница, който обаче беше даден на фирма за рибовъдни цели. Гражданите направиха подписка той се върне с предишното предназначение и да се даде на общината за стопанисване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони