Учител и две деца обгоряха от факли на празник

Две деца, на 14 и 15 г. и учител обгоряха леко при палене на факли в с. Гърмен в събота вечерта. Инцидентът станал минути преди заключителното тържество за празниците на общината на площада. В програмата е било включено ритуално запалване на огън от дива хвойна от момчета факлоносци. Учениците стояли в края на площада, заедно с учителя по физкултура в местната гимназия Филип Хасимов и се подготвяли за ритуала. При поливането на факлите със спирт и запалването им, парчета от тях паднали върху крака на едно от децата, друго пък било обгоряно по лицето. Хасимов получил обгаряне по лицето. Наблизо бил бащата на едно от пострадалите деца, който веднага качил тримата в колата си и ги откарал в болницата в Гоце Делчев.

"Едното дете е с леки обгаряния по ходилото. Другото - по лявата буза. По-сериозно е пострадал учителят. Обработих раните и на тримата, но не се наложи хоспиталзация. Няма никаква сериозна опасност и затова са освободени за домашно лечение", каза хирургът д-р Иван Канелов. В неделя по обяд са направени нови превръзки на децата и преподавателя.

На площада по време на инцидента е имало стотици хора, но почти никой не разбрал за случилото се. Не е викана пожарна, нито пък екип на Спешна помощ.
Полицията е уведомена и вечерта в болницата е пристигнал криминалист, за да получи информация какво точно се е случило. Най-вероятно причината за изгарянията е неправилно боравене с огъня и използването на спирт като запалителна течност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини