Моуриньо: Не ми пука за статистиката, гледам резултата

Жозе Моуриньо докосва третата си титла като треньор на „Челси“, след като триумфира в дербито срещу „Манчестър Юнайтед“ с 1:0 (гол на Еден Азар) и се нуждае от само 2 победи до края на сезона. За първи път от 2006-а „сините“ държаха топката само 29,7% от времето, типично по моуриньовски „паркираха автобуса“ пред вратата си и дебнеха за контраатаки. Откакто се измерва притежанието на топката, „Челси“ никога не е бил с толкова нисък показател.

„Аз не гледам статистиката, а резултатът - отвърна на въпроса Специалния. - Нека да държат топката 99,99 процента. Когато искаш да изиграеш стратегически мача, се интересуваш само от точките. Бяхме много добре подготвени. Но още нищо не сме спечелили.“

„Челси“ може да стане шампион още на 29 април - ако победят втория „Арсенал“ и „Лестър“. Последната титла на „сините“ е от 2010-а под ръководството на Карло Анчелоти. А Еден Азар почти сигурно ще спечели двете награди за футболист №1 на сезона.
„Сега битката за титлата приключи, но следващата година ще завършим пред „Челси“ - закани се Луис ван Гаал, треньорът на „Юнайтед“. - Горд съм с играта на отбора си, направихме най-добрия си мач за сезона. Във футбола понякога по-слабият печели.“
За „Юнайтед“ продължава битката за виза за Шампионска лига. Отборът е трети - на точка зад „Арсенал“, но и мач повече. Предстои пряк дуел между двата гранда на „Олд Трафорд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят