Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

72 фирми се отказаха от колбасите “Стара планина”

72 колбасарски фирми са се отказали да произвеждат колбаси по стандарта “Стара планина” от 2010 г. до сега. Тази година само 15 компании ще произвеждат по този стандарт, става ясно от данни на Асоциацията на месопреработвателите в България за фирмите, заплатили такса да ползват логото “Стара планина”.

За сравнение, през 2010 г., когато стандартът бе въведен, 87 фирми започнаха да произвеждат по него. Спадът е 82,7 на сто.

Месеци след като бившият аграрен министър Мирослав Найденов въведе стандарта, Агенцията по храните набеди четири фирми, че влагат соя в колбасите “Стара планина”. Те трябва да са само от месо. Фирмите обаче направиха лабораторни изследвания в Германия, които показаха, че соята е под 0,00001%. Тогава министерството на земеделието призна, че не разполага с лаборатория, която да мери такива количества соя.

Потребителите се разколебаха, а за да се произвеждат все пак такива продукти, училищата и детските градини бяха задължени да хранят децата само с месо и колбаси по стандарт “Стара планина”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.