Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

72 фирми се отказаха от колбасите “Стара планина”

72 колбасарски фирми са се отказали да произвеждат колбаси по стандарта “Стара планина” от 2010 г. до сега. Тази година само 15 компании ще произвеждат по този стандарт, става ясно от данни на Асоциацията на месопреработвателите в България за фирмите, заплатили такса да ползват логото “Стара планина”.

За сравнение, през 2010 г., когато стандартът бе въведен, 87 фирми започнаха да произвеждат по него. Спадът е 82,7 на сто.

Месеци след като бившият аграрен министър Мирослав Найденов въведе стандарта, Агенцията по храните набеди четири фирми, че влагат соя в колбасите “Стара планина”. Те трябва да са само от месо. Фирмите обаче направиха лабораторни изследвания в Германия, които показаха, че соята е под 0,00001%. Тогава министерството на земеделието призна, че не разполага с лаборатория, която да мери такива количества соя.

Потребителите се разколебаха, а за да се произвеждат все пак такива продукти, училищата и детските градини бяха задължени да хранят децата само с месо и колбаси по стандарт “Стара планина”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете