„Реал“ (Мадрид) разбит от контузии на асове

„Реал“ победи „Малага“ с 3:1 в Мадрид, но плаче. Контузии получиха Лука Модрид и Гарет Бейл, които няма да играят в реванша с „Атлетико“ у дома в сряда от 1/4-финалите в Шампионска лига след 0:0.
Хърватинът ще отсъства 6 седмици, следователно - до края на сезона. Уелсецът ще се възстанови по-скоро, но трябват още изследвания за точна прогноза.
Модрич вече отсъства 4 месеца поради контузия - от ноември до март. Над месец през сезона не играха още ред звезди от „Реал“ - Марсело, Пепе, Серхио Рамос, Хамес Родригес. И точно тогава отборът губеше ритъм. Например без Модрич дойдоха 4 загуби от 24 мача. А без контузените асове останалите играят без отдих и се натрупа умора. Сега веднага букмейкърите намалиха шанса на „Реал“ за спечелване и на Лигата, и на титлата. Иско ще замени единия контузен, но опциите за другото свободно място са дълбоки резерви. Срещу „Малага“ вкараха Серхио Рамос (24), Хамес (69) и Кристиано Роналдо (90+2), а Хуанми (71) се разписа за гостите. Португалецът закръгли 50 гола във всички турнири за пети сезон поред, което не е постигал никой в Испания.
Кристиано улучи греда в 65-ата минута от дузпа. Асът изпусна за втори път през сезона от 11-те метра след 2:1 с „Лудогорец“ на 1 октомври в София. Роналдо е изпълнил 56 дузпи в „Реал“ за 6 г. и е вкарал 50-91% успеваемост. При Лионел Меси („Барселона“) процентът е 79 - 13 неуспеха от 61 опита. Кристиано води на Лео за „Златната обувка“ с 39 към 35 гола, а каталунците - на „Реал“ за титлата със 78 към 76 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ