Серия от ремонти на пътя стартира в страната, очакват се задръствания

Днес започват ремонтите на основни пътни артерии в страната.

По най-амортизираните участъци по магистралите „Хемус” и „Тракия” ще се работи от днес. Движението ще се организира „шахматно”, за да може да се прехвърля от едната в другата лента.

100 милиона лева отпусна кабинетът за ремонт на най-проблемните отсечки от магистралите, припомня bTV

От магистрала „Тракия” ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По „Хемус” ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала „Тракия” през лятото няма да има.

Серия от пътни ремонти започват от днес в София. Ще бъдат ремонтирани 20 възлови булеварди и кръстовища в столицата.

Най-значимият от тях е обновяването на булевард "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Южното платно между моста на река Искър и Околовръстния път ще бъде затворено за близо два месеца – до 10 юни, припомня Нова телевизия.

Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинелите, ремонт на бордюрите и тротоарите, както и възстановяване на електрическите инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19 милиона лева.

Сериозни ремонти ще има и в центъра на града - Руски паметник, бул. „Дондуков” и бул. "Евлоги Георгиев".

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини