Убиха известна руска режисьорка с водка

Известната руска телевизионна режисьорка Тамара Якжина е починала от остро алкохолно отравяне, пише Утро.ру. Жената обаче не е била алкохоличка - алкохолът, пълна бутилка водка, й бил насилствено наливан в устата, докато се намирала в безсъзнание след побой. Това станало ясно по време на разпитите на обвиняемия за убийството Игор Дроздов и неговите съучастници - Илман Карякин и Роман Фирсов.

Благодарение на техните показания полицията успяла да възстанови картината около смъртта на 70-годишната жена. Разбрало се, че тя е била убита на 12 март. Дроздов я возел с микробуса си, когато между тях възникнала кавга, че той пушел вътре. Емоционалният разговор прераснал в скандал и накрая той ударил режисьорката, която загубила съзнание. След това Дроздов отишъл в магазин и купил бутилка водка, която излял в устата на безпомощната жена, която скоро след това издъхнала.

След това откарал тялото в гора край село Брехово, Московска област, където я заровил. След това се свързал с Карякин и Фирсов с идеята да продадат апартамента на убитата. Те подправили документите на жилището и го обявили за продажба в интернет. Полицаите първо задържали "продавачите", а после и самия Дроздов. Сега двамата ги чака съд за мошеничество, а него за убийство. Тамара Якжина работи от повече от 20 години в националната телевизия, където е заснела много художествени програми от различни жанрове, а също така и авторски документални филми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят