Бебе издъхна 4 часа след раждането в Асеновград

Бебе издъхна 4 часа след раждането в болницата в Асеновград. 28-годишната Минка Пенева от село Богданица родила в полунощ на 9 април със секцио. Новороденото тежало 4,5 кг. Майката твърди, че в картона е записано, че терминът е на 23 март . Детето обаче се появява на бял свят повече от две седмици закъснение. Жената твърди, че отказали да я приемат навреме за раждане, тъй като нямала здравни осигуровки.

По случая е разпоредена проверка, пише "Марица". Има данни, че бебето е родено с тежка форма на асфикция - недостиг на кислород до мозъка и други органи, твърдят от МБАЛ -Асеновград.

Всичко с консултациите преди раждането не издаваше проблем с плода и раждането, категоричен е наблюдаващият гинеколог д-р Владо Иванов. Минка е била приемана в стационара на асеновградската болница няколко пъти след термина. Тя недоумява защо никой не е предприел предизвикване на раждане навреме, за да няма рискове за бебето.

Сигурно защото нямам здравни осигуровки, предполага тя. Лекарите, извършили израждането, са д-р Богдан Червенков и д-р Кузмов. Те са категорични, че бебето е било в добро състояние, а точните причини за последвалата смърт могат да кажат неонатолозите след проверката.

Запознат съм със случая, за него вече тече прецизна проверка. До момента има данни, че е настъпило състояние на тежка асфикция, но нямаме окончателно заключение, каза шефът на болницата д-р Иван Червенков. Родилката Минка твърди, че не знае по случая да е сезирана Районна прокуратура, но вече е имала разговори с адвокати и ще заведе дело.

Все още не съм получила смъртен акт и не знам как почина детето ми, което чаках 10 години, плаче младата жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони