Евгений Дайнов: Ако държавата не спре да лъже за плажовете, ще има съпротива

"Държавата трябва да престане да престане да казва, че пясъкът не е пясък, дюните не са дюни, бетонът не е бетон. Или държавата да спре да лъже и пелтечи, или ще се натъкне на съпротива”, заяви проф. Евгений Дайнов пред Нова тв.

Оказва се, че все още не е ясно дали оградата, която дели плажа на Кранево, ще бъде премахната.

"Оградата няма необходимите строителни книжа. Спорно е обаче дали трябва да има такива. Има достатъчно доказателства, че тя е там от много години. Ако геодезическите измервания покажат, че оградата не е по имотни граници, веднага ще издам заповед за премахването й”, заяви в „Здравей, България” кметът на Община Балчик Николай Ангелов. Ако обаче документите са изрядни, това няма как да стане, допълни той.

Ако бъде издадена заповед за премахване обаче, собственикът има пълното право след това да подаде документи и отново да може да издигне оградата по законен път.

"Моята лична прогноза е, че през 2030 г. няма да има много обществени плажове. Всичко ще стане частна собственост и този процес вече тече. Предстои да вдигнем много голям шум. Ще изнесем много сериозни факти и документи в най-близко време в „Господарите”, коментира в студиото репортерът на „Господари на ефира” Боби Касиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини