Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

26 офроуд-екипажа вдигнаха адреналина край Сливен

26 екипажа от различни краища на България и публика от страстни почитатели на екстремните автомобилни преживявания се събраха в местността Рамануша край Сливен за поредното, пето издание на офроуд-състезанието “Сливен 4х4 Екстрийм”-2015. Двудневната, атрактивна надпревара между високопроходимите автомобили бе организирана от офроуд-клуба “4х4 Сливен” и общината, с подкрепата на частни фирми от страната. Състезанието бе 2-ри кръг от Траялен шампионат “4х4 Екстрийм 2015” на България.

Екипажите се състезаваха едновременно по специално изграденото трасе в три класа. В клас “Стандартен” победи екипажът Камен Каменов и Ивайло Дамянов от АСК “Зверино 4х4 Екстрийм” със “Сузуки Витара”, който събра най-много точки – 5887. Втори, със 17 т. по-малко, остана екипажът Александър Ненов/Йордан Николов от София с “Mitsubishi Pajero”, а трети с 5562 т. се наредиха Милен Златев/ Георги Тихов от Ямбол с “Сузуки Самурай”. В другия основен клас – “Модифициран”, и в двата състезателни дни над всички доминираха Данаил Йорданов/Тихомир Асенов от Чипровци със “Сузуки Витара”, които събраха 5144 т. Втори след тях се наредиха Любен Динев/Емил Марков от Стара Загора с “Тойота Червена” – 5039 т., а трети остана екипажът на Николай Колев/Велик Казаков от Ямбол със “Сузуки Самурай” – 4886 т.

В последния клас – “Протопип”, се отличиха екипажите Илиян Илиев/Мирослав Минчев от Разград със “Spider” – 5166 т., Пламен Исаев/ Йордан Йорданов от АЦК “Боляри 4х4” – Горна Оряховица с “Вранглер прототип” – 4838 т. и Красимир Данаилов/ Стефан Стояновски от София със “VAMP Proto” – 4575 т.

Класиралите се на призовите места във всички класове получиха купи, грамоти и предметни награди от кмета на Сливен Кольо Милев. Основният организатор офроуд-клуб “4х4 Сливен” от своя страна връчи на градоначалника плакет за дългогодишна подкрепа в провеждането и популяризирането на офроуда в Сливен.

Третият кръг от Траялен шампионат 4х4 Екстрийм 2015 на България ще се проведе на 9-10 май в село Лозарево, Плевенска област. Там класиралите се на четвърто място в трите класа на днешното състезание ще участват без такса. Това са екипажите на Асен Иванов/Стоян Францев от София със “Сузуки Картинг” в клас “Модифициран”. Румен Андреев/Явор Борисов от гара Елин Пелин с “Нисан Патрул” от клас “Стандартен” и Кристин Заимов/Костадин Гергьовски” от Смолян с “ГАЗ 69” в клас “Прототип”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете