Природни дарове за спокоен сън

Стрес, работа, задачи, кратки срокове, тревоги, нередовно и непълноценно хранене – всичко това може да причини безсъние. Недоспиването и преумората не позволяват на организма да възстанови силите си. Могат да намалят работоспособността, да доведат до стомашно неразположение, липса на енергия, затлъстяване, лошо настроение, слаба концентрация и да отключат някои здравословни проблеми.

Природата има свои решения, с които да ни осигури пълноценна почивка.

Валерианата притежава силно успокояващо действие. Билката подпомага понижаването на артериалното налягане и премахва спазмите на коронарните съдове. Но най-известна е със силата си да повишава качеството на съня, особено на хора, страдащи от безсъние и нервно напрежение. Валерианата успокоява централната нервна система и по естествен начин благоприятства добрата почивка, от която имаме нужда, за да заредим тялото си с енергия и да сме бодри на сутринта.

Хмелът е доказал своята способност да извиква съня, което се дължи на веществото лупулин. Екстрактът от хмел действа релаксиращо върху „опънатите нерви” и подобрява храносмилането. Съвременни научни изследвания показват, че извлекът от билката отпуска гладката мускулатура, по-специално тази на стомашно-чревния тракт. Той успокоява, облекчава тревожността и безпокойството. Можете и да си приготвите билкова възглавница, която ще ви помогне да заспите и да не се будите през нощта. За целта напълнете малка калъфка от плътен памучен или ленен плат с две – три шепи сушени шишарки от хмел. Можете да добавите още лавандула и маточина. Периодично сменяйте възглавницата.

Копърът също има добре изразено седативно действие. Успешно се прилага при безсъние. Оплакванията от лошо храносмилане често пречат на съня. Екстрактът от копър подпомага храносмилането, подобрява чревната перисталтика и облекчава състоянието при метеоризъм, за да спите спокойно.
Сънят е от ключово значение за доброто здравословно състояние и правилното функциониране на организма. Слийп (Sleep) е комбинация от висококачетвени растителни екстракти от валериана, хмел и копър, благоприятстващи дълбокия и спокоен сън. Продуктът улеснява заспиването и подобрява качеството на съня. Повлиява благотворно състоянието, свързано с чести събуждания през нощта и невъзможност за повторно заспиване. Слийп не води до зависимост. Научете повече на https://botanic.cc/prirodni-darove-za-spokoen-syn/ 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве