Родители искат наказание за учител, опипвал малолетни ученички в Пловдив

Родители от Пловдив обвиняват учител по физическо възпитание във фриволно поведение, съобщи bTV. Според тях преподавателят опипва малолетни ученички и отправя шеги с еротичен подтекст. Набеденият учител отрича и твърди, че може да потърси правата си в съда.

Над 100 родители от пловдивския квартал „Коматево” са изпратили протестна подписка до Регионалния инспекторат по образование. От там обаче уточниха за bTV, че до момента тази подписка не е получена и, че ако има съмнения за блудствени действия, те трябва да бъдат разследвани от МВР.

Казусът раздели родителите на децата от основно училище „Захари Стоянов” на две. За едната част от тях поведението на учителя по физическо възпитание е неприемливо и заслужава строго наказание. За другите преподавателят е несправедливо обвинен.

Самият учител изпитва огорчение от цялата ситуация. „Просто съм много обиден. Аз съм от 25-26 години в това училище. Просто такова чудо досега не се случвало”, заяви Здравко Караджов.

„Някои определени ученици отиват вкъщи и онлайн разказват на родителите и те го приемат за чиста монета. И изведнъж започват да събират подписи. Вие как ще го приемете това? Според мен е неправдоподобно, нали така?”, попита директорът на училището Елена Щерева.

От РИО-Пловдив са започнали проверка по сигнали преди 2 седмици, по които инспекторите трябва да установят дали учебният процес в училището се провежда според изискванията. От регионалния инспекторат уточняват, че едва днес научили за обвиненията в блудствени действия срещу учителя по физическо възпитание и настояват МВР да разследва случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини