МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Полиция прекрати масов бой с камъни и бутилки на враждуващи фамилии в Самоков

Полицията осуети сблъсък между представителите на враждуващи фамилии в Самоков, съобщиха от ОД на МВР-София, цитирани от “Фокус”. Вчера около 16.50 часа в оперативната дежурна част на Районно управление „Полиция” – Самоков постъпил сигнал за възникнал конфликт на територията на „Седми квартал“. Пристигналите на място полицейски служители установили физически сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии, при който двете групи се замеряли яростно с камъни, стъклени бутилки и буркани. Веднага била създадена необходимата организация с оглед обезпечаване на обществения ред и на място били привлечени допълнителни полицейски сили от Районно управление „Полиция”- Костенец, Районно управление „Полиция”- Ихтиман, жандармерията и всички налични служители на Районно управление „Полиция”- Самоков.

С бързата си намеса служителите на реда овладели ситуацията, недопускайки ескалиране на напрежението. Изяснено било, че повод за възникналата физическата саморазправа е станал пореден словесен конфликт между представителите на враждуващите фамилии, между които от дълго време тлеела непримирима вражда.
При опита си да разтърват опонентите униформен служител от автопатрула е бил ударен с рикоширала тухла по рамото, като впоследствие един от инициаторите на побоя – криминално проявен и осъждан, е отправял към него закани и заплахи за живота му. Пострадали са и двама от участниците в сбиването, настанени в лечебни заведения без опасност за живота. В хода на проведеното разследване са установени всички участници в конфликта, като с полицейска заповед за 24 часа са задържани петимата главни инициатори.
По случая са образувани две досъдебни производства: за извършено престъпление по чл. 129 от НК и за престъпление по чл. 144 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура – Самоков. С оглед недопускане на повторен сблъсък и гарантиране на обществения ред засиленото полицейско присъствие в квартала продължава и през днешния ден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете