Персийски терминатори идват в София

Двама олимпийски шампиони от Иран идват на турнира „Дан Колов - Никола Петров“ от петък до неделя в столичната зала „Христо Ботев“. Сред 330 състезатели ще блестят персийските терминатори в класическия стил Хамид Сориян (59 кг), който е и 6 пъти световен първенец, и Омид Нозори (66 кг), двукратен №1 в света. Другият чуждестранен ВИП е дама - украинката Юлия Ткач (63 кг), настояща световна шампионка. Общо 30 медалисти от големи състезания ще бъдат на най-престижния турнир в трите стила.
„Общо 26 държави ще имат пратеници в София и състезанието ще е от екстра класа - заяви Рахмат Сукра, генерален секретар на българската федерация. - Това е последната проверка преди европейските олимпийски игри в Баку. Жалко, че асовете ни в свободния стил Кирил Терзиев и Михаил Ганев се контузиха. Очакваме двамата до десет дни да започнат тренировки и за съжаление ще пропуснат турнира“
„В това състезание ще се реши кои ще ни представят в Баку - добави Армен Назарян, треньорът на класиците. - Който е най-добър сега, той ще ни представя на европейските олимпийски игри.“
Назарян добави, че в класическия стил състезателите са доста объркани от постоянните промени в правилника. В три турнира през годината се е експириментирало за да се определят оптималните правила за световното в Лас Векас и олимпиадата в Рио. Целта на световната федерация е да направи битките на класиците по-атрактивни и затова промените се правят в движение.
Треньорът на жените Серафим Бързаков призна, че няма детайлна информация за Станка Златева. Петкратната №1 в света ще се готви до сряда с водения от Симеон Щерев тим на Азербайджан на базата „Белмекен“.
По програма и в трите дни на турнира ще има финали: в петък (18-20 ч), събота (16,30-19 ч) и неделя (15,30-18,30 ч).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт