Започва изплащането на обезщетенията заради чумата в с. Шарково

Най-малко 14 са жертвите на самоубийствения атентат в Кабул

Няколко души са ранени при стрелба в канадския град Торонто

Стабилно е състоянието на 10-годишното българче, простреляно в Италия

Жълт код за валежи днес

Чумаво време

На 23 юли 2018 да почерпят

Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Президентът Плевнелиев заминава утре на посещения в Косово и в Босна и Херцеговина

В периода 21-23 април президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официални посещения в Република Косово и в Босна и Херцеговина, съобщиха от прессекретарията на държавния ни глава.

Европейската перспектива за държавите от Западните Балкани, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, енергийната диверсификация, икономическото и инвестиционното сътрудничество, както и партньорството в сферата на сигурността ще бъдат сред акцентите в разговорите на държавния глава с президента на Косово Атифете Яхияга и с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич.

В Косово президентът Плевнелиев ще проведе среща и с председателя на парламента Кадри Весели. Държавният глава ще разговаря с българските представители в международните организации, които работят в Косово и ще посети щаба на KFOR, където ще се срещне с генерал-майор Паоло Филиуоло, командващ силите на KFOR и с българския военен контингент, участващ в мисията.

По време на официалното си посещение в Босна и Херцеговина държавният глава ще проведе среща с председателстващия Председателството и с членовете на Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич, Драган Чович и Бакир Изетбегович. Президентът Плевнелиев ще разговаря също така с членовете на ръководството на двете камари на Парламента на Босна и Херцеговина, както и с председателстващия Съвета на министрите Денис Звиздич.

В Сараево Росен Плевнелиев ще се срещне и с представители на Външнотърговската камара на Босна и Херцеговина Държавният глава ще посети военната база на ЕУФОР и ще разговаря с генерал-майор Йохан Люиф, командващ военната мисия на ЕС в Босна и Херцеговина “Алтеа“, както и с българските военнослужещи, участващи в мисията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.