13-годишен уби с арбалет учителя си в Барселона

Ученик на 13 години уби преподавател в училище в Барселона с изстрел от арбалет и рани още четирима души, съобщи в. "Ел Паис", цитирайки източници от Каталуня.

Пострадалите са леко ранени и са освободени след преглед в местната болница, но учител по социология е бил прострелян смъртоносно. Засега не са известни мотивите, а според испанските закони момчето е твърде малко, за да бъде обвинено в извършените престъпления и отговорността се носи от родителите и/или училището.

По предварителни данни то е влязло в училището с арбалет, нож и въздушен пистолет, а в раницата си е имало материали, от които може да се направи коктейл "Молотов". Момчето е задържано и предадено на прокуратурата, занимаваща се с престъпления на малолетни и непълнолетни.

Инцидентът е станал около 9 часа сутринта, когато нападателят пристигнал с един час закъснение на училище. Когато влязло в час, момчето нападнало преподавателя по литература и го ранило, а после намушкало с нож в крака своя съученичка и нападнало още две деца на 14 години.

Учител от съседната класна стая притичал, привлечен от виковете, но бил прострелян в корема със стрела от самоделен арбалет.

На мястото на инцидента пристигнаха министърът на образованието на Каталуня Ирен Ригау и кметът на Барселона Ксавие Триас. На учениците е позволено да се върнат в сградата, където в класовете влизат психолози да разговарят с тях за случилото се. Учебните занятия ще продължат в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят