Заплашиха горски инспектор с некролог

Неизвестни злосторници са заплашили с физическа саморазправа горски инспектор от Регионалната дирекция по горите /РДГ/ във Велико Търново като са му изготвили некролог. Известието със заканата срещу 51-годишният Илиян Неделчев било залепено в понеделник сутринта на един от гаражите на ведомството. Служител го видял и алармирал ръководството на институцията.

"В 11,44 часа подадох сигнал на тел.112 и само след десетина минути на място пристигнаха криминалисти", обясни зам.директорката на РДГ инж.Зорка Иванова.

"Настояща скръбна вест! Ще почине Илиян Неделчев. Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Карай умно, прибери се жив. От приятелите: Общ.Велико Търново, Павликени, Сухиндол", гласи дословно злокобното послание.

Зам.директорът на ведомството Петър Воденичаров съобщи, че Илиян Неделчев е бивш полицай, но от март 2007 г работи като горски инспектор на територията на Севлиево и Държавно ловно стопанство "Росица". "Извършва контролна дейност в екип с още един колега и в другите общини в областите Велико Търново и Габрово. Зачислен му е служебен автомобил Лада "Нива". За 2014 г тандемът е съставил общо 45 акта основно по Закона за горите, а само за първото тримесечие на тази година двамата служители имат общо 31 акта и 10 протокола за констатирани нарушения.Неделчев е написал 16 акта. Заради активната си работа, той бе награден като най-добър служител на РДГ за миналата година и номиниран за национално отличие", изтъкна инж.Зорка Иванова.

Самата тя в петък обяви публично, че дръзки пиромани са изпепелили семейния и имот в севлиевското село Селище. Само за месец с два умишлени палежа са унищожени първо къщата, а след това и стопанска постройка.

Полицията в Габрово издирва извършителите на престъплението, а търновските криминалисти работят усилено по разкриването на авторите на некролога.

"Това, че писмената заплаха е била поставена върху дирекцията е голяма дързост. Целта е да бъдат сплашени всички служители, защото напоследък засилихме контрола и това не се нрави на нарушителите. Има обществена нетърпимост към незаконната сеч, но трябва да бъде проявена нетърпимост и към тези, които вдигат ръка срещу горските", категоричен е Петър Воденичаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини