Психологът Росен Йорданов: Между любовта и ревността няма нищо общо

Двама шофьори на ден у нас минават на ток Над 68% ръст на регистрациите на електромобили само за година

Ограничено е движението по пътя Сопот-Карлово заради катастрофа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 януари 2019

СДВР издирва извършители на грабеж и побой

Акция „димяща кола“ в София КАТ глобява с 50 лева, ако автомобилът пуши над нормата

Тунел със система за вентилация и пречистване на въздуха откриха в Хонконг Той е на стойност 4,6 милиарда долара

Християнсоциалният съюз в Германия с нов лидер МВР шефът Хорст Зеехофер се оттегли след 10 г. на поста

Купуваме по-скъпо сирене, масло и мляко Ядем круши от Холандия и Южна Африка, джинджифил - от Перу

Министър Желязков: Поне милиард трябват през следващите години за модернизация на БДЖ

Хипнотизираща меланхолия с Баришников в България Четири биса за великия балетист

Скатов по заледения скат на живота Българинът е първият в света, покорил 8-хилядник като веган, без шерп и кислород

Ген. Константин Попов: Ще имаме нови самолети след 3-4 години

Оставиха в ареста петимата, обвинени за финансиране на тероризъм

Индийското правителство уволни двама директори на Пенджабската национална банка Причината е, че не успели да предотвратят измама за 2 милиарда долара

КРИБ създава Академия „Икономика”

Нов шанс за наемане и утвърждаване във водещите компании в България получават чрез КРИБ и „Академия Икономика” младите хора у нас. „Академия Икономика” дава възможност за кариерно развитие на студенти втори и трети курс, които свързват своето бъдеще с бъдещето на България. „Академия Икономика” осигурява, от една страна, практическия опит, който не достига на младежите за добри стартови позиции, а от друга – решава болезнения за бизнеса проблем с липсата на подготвени кадри.

Академията е виртуална платформа, неразделна част от КРИБ. В нея ще се акумулират средства от приходите от годишните пролетни балове на КРИБ, както и други публични инициативи на Конфедерацията. От тези средства, след конкурс и консултации с фирмите-членове на КРИБ, съгласно детайлно разработени и прозрачни процедури ще се отпускат стипендии на студенти за стаж при работодатели, членове на Конфедерацията. Основен принцип отново ще бъде пазарният, като половината от стипендията ще се изплаща от „Академия Икономика”, а другата половина – от работодателя.

Чрез „Академия Икономика” КРИБ откликва на острата в момента нужда на своите членове от профилиране и специализиране на бъдещите им работници и служители още от студентската скамейка, за конкретните им бизнес проекти. Проектът помага и на желаещите да стажуват студенти, които не могат да си го позволят. Вместо да работят като бармани, сервитьори или да мият чинии, за да си осигуряват доход, докато учат, тези млади хора ще получат възможност практически да усвояват желаната специалност, а усилията им ще бъдат възнаградени. Чрез „Академия Икономика” КРИБ ще помогне и на висшите учебни заведения да променят програмите си така, че реално да отговорят на изискванията и очакванията на бизнеса и икономиката като цяло.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.