КРИБ създава Академия „Икономика”

Нов шанс за наемане и утвърждаване във водещите компании в България получават чрез КРИБ и „Академия Икономика” младите хора у нас. „Академия Икономика” дава възможност за кариерно развитие на студенти втори и трети курс, които свързват своето бъдеще с бъдещето на България. „Академия Икономика” осигурява, от една страна, практическия опит, който не достига на младежите за добри стартови позиции, а от друга – решава болезнения за бизнеса проблем с липсата на подготвени кадри.

Академията е виртуална платформа, неразделна част от КРИБ. В нея ще се акумулират средства от приходите от годишните пролетни балове на КРИБ, както и други публични инициативи на Конфедерацията. От тези средства, след конкурс и консултации с фирмите-членове на КРИБ, съгласно детайлно разработени и прозрачни процедури ще се отпускат стипендии на студенти за стаж при работодатели, членове на Конфедерацията. Основен принцип отново ще бъде пазарният, като половината от стипендията ще се изплаща от „Академия Икономика”, а другата половина – от работодателя.

Чрез „Академия Икономика” КРИБ откликва на острата в момента нужда на своите членове от профилиране и специализиране на бъдещите им работници и служители още от студентската скамейка, за конкретните им бизнес проекти. Проектът помага и на желаещите да стажуват студенти, които не могат да си го позволят. Вместо да работят като бармани, сервитьори или да мият чинии, за да си осигуряват доход, докато учат, тези млади хора ще получат възможност практически да усвояват желаната специалност, а усилията им ще бъдат възнаградени. Чрез „Академия Икономика” КРИБ ще помогне и на висшите учебни заведения да променят програмите си така, че реално да отговорят на изискванията и очакванията на бизнеса и икономиката като цяло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини