Добричлии събраха 8 тона боклук за две седмици

8 тона боклук събраха добричлии от началото на кампанията за пролетно почистване на 6 април до вчера, съобщиха от общината. Хигиенната акция ще продълги до края на месеца. Досега в нея са се включили близо 600 души. Най-активни били детските градини и училищата. Под строй в чистенето на града участвали и общинари, служители на държавни и частни фирми. Само 20 жилищни блока обаче са подали до момента заявки за извозване на боклука на зеления телефон на кметството. До началото на май гражданите могат да получат безплатно чували за смет и ръкавици, припомниха от общината.

Оттам отчетоха, че миналата събота на 6 пункта добричлии са предали над 1 тон стари печки, телевизори, перални и друга битова техника. Тя ще бъде рециклирана от лицензирана компания. До края на годината ще бъдат организирани още две подобни акции, тъй като статистиката сочела, че кобичеството на непотребните елуреди се увеличава всяка година.

Отричник в региона по събрана смет обаче се оказва Каварна. Оттам отчетоха, че от дворовете на училищата и забавачките, от крайбрежната зона и плажа са били изринати над 60 тона отпадъци. Най-много боклук имало на пясъка, откъдето били прибрани много гуми, бутилки и дори един стар хладилник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини