Социални и полиция проверят училище заради секс тормоз

Полиция и социални работници влизат в ОУ "Захари Стоянов" в Коматево заради обвиненията за сексуален и физически тормоз над деца, съобщи „Марица”. В петък тийнейджърки и техни близки заявиха, че преподавателят по физическо възпитание Здравко Караджов опипва момичета и подмята неприлични фрази, а началният учител Ангел Теменугов удря и дърпа уши.

Още на 18 март група родители са пратили официална жалба до просветния инспекторат под тепетата и Държавната агенция за закрила на детето. В нея са алармирали за нередности в школото и са поискали освобождаване на директорката Елена Щерева.

При нас няма сигнал, но се самосезирахме и тази сутрин социални работници влязоха в училището, каза шефката на "Социално подпомагане" под тепетата Надя Танева. Тя уточни, че утре представителите на отдела за закрила на детето ще продължат разговорите с ученици, родители и преподаватели до изясняване на случая.

От Държавната агенция за закрила на детето потвърдиха за официална жалба от март. Тя обаче не съдържала обвинения в сексуален тормоз, затова била препратена към просветния инспекторат. След оповестяването на новите данни ДАЗД също започва своя независима проверка.

"Нашата продължава и на този етап не мога да дам категорични изводи. Ще обсъдим резултатите и ще излезем със становище", каза Соня Мелоян от просветния инспекторат в Пловдив. Оттам сезирали полицията, тъй като не е в техните компетенции да проверяват сигнали за блудство.

Жалбите продължават да се множат. Днес са постъпили нови. Вече има писма и в защита на преподавателите и директорката, каза още Мелоян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони