Човека Паяк създава уникален часовник за спасителни операции

Иван Кристоф, който е по-известен като Човека Паяк създава специален часовник за спасителни операции. Той ще е от олекотени материали с примеси на титан и антимагнитни съставки. Ще бъдат използвани сплави от корпусите на стари самолети, излезли от употреба в родната военна авиация, което ще превърне устройството в уникат. Часовникът ще е с надписи на кирилица и върху корпусът ще бъде упоменато, че е българско производство. Уредът ще има опция за обратно отброяване на "златния час", който е от значение за бърза медицинска помощ и спасяване на човек в беда. Циферблатът ще е разграфен по градуси, а часовникът ще дава възможност за изчисляване на натоварването с тежести при спасителни акции с въжета.

"Смятам, че повод за национална гордост ще е ако допринесем за иновации в сигурността по време на полети и въздушно спасяване. Затова работя по проект за нов вид спасяване по въздух, заради, който посетих световното изложение Baselworld 2015", разказва Иван Кристоф.

Той допълва, че именно там се е срещнал с представители на световните брандове за часовници, тъй като отдавна възнамерявал да направи лимитирана серия с вградена българска символика.

"Идеята ми е да създам нов модел часовник. Дори и верижката ще е от здрава плетка и ще служи за спасяване чрез аварийно спускане по въже. Цялостната разработка ще отнеме 12 седмици. Изпълнението на модела ще е от швейцарска компания", разкрива Иван Кристоф.

Грандиозната идея на търсача на силни усещания предвижда още и техническата демонстрация на многофункционалния часовник да е на световно ниво. Цялата рекламна кампания ще бъде подготвена в България. Снимките ще са край природни феномени, причудливи местности и забележителности. "Това ще популяризира страната ни по цял свят и ще помогне за привличане на чужди туристи и инвеститори у нас", категоричен е Иван Кристоф.

Българският Спайдърмен е популярен с операциите си на огромни височини и е първият човек, работил на най-високата доскоро сграда в света CN Tower в Торонто. Нашенецът демонстрира своите постижения и нововъведения в сферата на въздушното и височинно спасяване на международното изложение за хеликоптерни технологии и операции "Dubai Helishow 2012". На презентацията си пред шейхове тогава, Иван Кристоф представи и достиженията на българската авиция. Той ще обучава наши доброволци за екстремно спасяване. Едноседмичните курсове за различните нива на подготовка ще са в Дубай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини