Мая Манолова: Правосъдният министър бе в позата на магнолия от двора в Банкя

Темата за съдебната реформа и разминаванията между управляващи и опозиция по нея бе коментирана от юристката и депутат от БСП Мая Манолова пред bTV. Според нея, подкрепата на промените в Конституцията от нейните колеги зависи от внесеното предложение в парламента.

„Подкрепих стратегията за съдебна реформа, лансирана от правосъдния министър от първия момент, по този документ работиха 5 министри и няколко правителства досега. Но лансираните от премиера Борисов промени не са съдебна реформа и не могат да бъдат приети”, каза соцдепутатката.

„Смяната на едни хора с други не означава, че нещо ще се промени в съдебната система. Видях как премиерът Борисов на практика уволни Висшия съдебен съвет, който на практика е правителството на цялата система”, продължи Манолова.

Тя определи участието на правосъдният министър на пресконференцията на Бойко Борисов като „позата на магнолия от двора в Банкя, наблюдавайки как Борисов реже лентата на съдебната реформа”.

Според Манолова, за да удовлетвори огромния апетит на Реформаторския блок към постове и назначения, не е необходимо да се променя Конституцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини