БСП търси лоялни кметове с платен членски внос

Лоялни хора без корпоративни зависимости, редовни платци на членски внос, с намерение да провеждат леви политики в местната власт – това са основните критерии за кандидати за кметовете на БСП. Те ще бъдат разписани на пленум на “Позитано” 20 в събота, когато ще бъде начертан и екшън план за предизборната кампания. Членският внос на БСП е левче на месец. Хората с минимална заплата плащат по 50 ст., а безработните – само 10 ст. Ако са с доходи над 680 лв. на месец - социалистите внасят 5 лв. месечно.

Като първа стъпка за определянето на кандидатите за червени кметове ще се прави проучване на досегашните градоначалници – следват ли политиките, които от “Позитано” 20 са настоявали да бъдат реализирани; зависят ли от бизнес кръгове и увеличават ли подкрепата за партията.

Неофициално се говори, че е твърде вероятно досегашните кметове Минчо Казанджиев (Ловеч), Кольо Милев (Сливен) и Красимир Мирев (Търговище) да бъдат издигнати за нов мандат.

Хората, които ще се кандидатират за първи път от БСП, ще трябва да се съгласят да спазват левите стандарти за местна власт, които партията одобри на конгрес на Цветница. Сред нещата, за които червените градоначалници ще трябва да работят, са силна местна политика, по-голяма заетост, 24-часов достъп до медицинска помощ и аптеки във всяка община, достъпно образование, поемане на половината такса за детска градина и т.н.

Местните организации на партията ще имат две възможности – пленумът на самата организация да избере кандидата за кмет или той да бъде посочен чрез вътрешнопартийни избори, където ще могат да се произнесат всички членове на столетницата в района.

Социалистите в София вече дадоха своя глас кой да влезе в надпреварата с Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), като най-предпочитани са Корнелия Нинова, Калоян Паргов и Констадин Паскалев.

В събота БСП ще начертае и екшън план, по който да се работи след изборите. В него е предвидена и “гореща фаза”, по време на която социалистите ще обикалят от врата на врата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика