Разпитаха руснак за убийството на майката и детето в куфара

Руснакът Герман Костин, който бе издирван като свидетел за двойното убийство на майка и дете, намерено куфар край Пасарел, е дал показания в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Разпитът е бил в неделя и е продължил 19 часа. Вчера чужденецът се оплака пред Би Ти Ви, че е бил притискан да направи самопризнания, но той не се е пречупил.

Срещу Костин не са повдигнати обвинения, той е освободен и му е връчена призовка да се яви за още един разпит в близките дни, казаха запознати с разследването.

Руснакът е женен за българка, с която имат няколко имота в София и Приморско. Двамата живеят в Северен Кипър. Смята се, че Анна Леонтиева и синът й Никита са се нанесли в техния апартамент в Приморско в началото на т.г. В първите дни на март тялото на жената бе открито край морския град, а 20 дни по-късно мъртвият Никита бе намерен в куфар край Пасарел.

“В Института по психология ми казваха - признай си, признай си, признай си - през цялото време това ме притискаха. Разкажи, разкажи, разкажи. Казаха ми - давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат”, заяви вчера Костин. Той твърди, че е невинен и че за последен път е видял Анна и детето й с непознат мъж, вероятно арабин.

“Човекът, който я взе, той е действителен. Той реално съществува, истински е. И ако искат да го открият, могат да направят негов фоторобот. Вчера аз донесох сим картата на телефона на убитата. Той работеше още не знам колко време след смъртта й! И на него имаше сметка от 160 лева! Разбирате ли? До този момент, до вчера този телефон е работил тук, в България”, подчерта Костин.

“Аз нищо не съм направил. Никого не съм убивал! Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрия в далечни страни, някъде да избягам... Но аз дойдох тук и дадох показания...”, заяви още той. И добави, че ще остане в България, докато изчисти името си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право