Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Разпитваният 19 часа в полицията Герман Костин: Никого не съм убивал

Историята с двойното убийство на Анна Леонтиева и синът й Никита става все по-заплетена, а следите й излизат извън България. След като се развежда със съпруга си, рускинята се мести със сина си в Кипър. След това идва у нас по препоръка на Герман Костин, с когото се познавали отдавна. С Костин разговаря екип на БиТиВи.

-Какво се е случило с Аня и Никита? Всичко е направо страшно…

Как да ви кажа… Това е толкова страшно… Когато разбрах за това… изпаднах в .. състояние на ужас… Не мога да го обясня… До сега, до днешния ден.. аз не съм на себе си. Разбирате ли, аз съм в ненормално състояние…

-В какви отношения бяхте с Анна?

Аз помагах на Анна да излекува детето си. Момчето беше… как да кажа… не много здрав. То се виждаше … как да кажа… От пръв поглед личеше. Той ходеше лошо. Не искам да го обяснявам даже… И можете ли да си представите?

Детето беше на 5 годинки. Бащата е лекар. При това добър педиатър, човек който лекува деца…и не е видял, че детето му има проблем. Кажете ми как е възможно това?

-Как точно вие им помагахте?

Просто им казах, че в България има лекари, които са учили в Русия и просто знаят руски език, това е.

За да лекува болния Никита Анна Леонтиева пристига в София и се настанява първо в апартамента на Герман. След това наема за себе си друго жилище в столичния квартал Витоша. Костин твърди, че я е видял за последен път през февруари. Заминала с мъж, когото Никита познавал добре и наричал Паша.

Човекът, който я взе, той е действителен. Той реално съществува, истински е. И ако искат да го открият, могат на направят негов фоторобот. При това вчера – вече два месеца минаха. Но вчера аз донесох сим картата на телефона. И телефонът на убитата работеше още не знам колко време след смъртта й! И На него имаше сметка от 160 лева! Разбирате ли?

-Телефонът на Анна ли?

Да, на Анна. До този момент, до вчера този телефон е работил тук, в България.

Никой от МВР до момента не е дал официална информация по случая с майката, открита убита край Приморско и момченцето, сложено в куфар и хвърлено край Пасарел. Криминални психолози от самото начало твърдят, че убийствата вероятно са по лични по лични причини и че извършителят познава добре жертвите. Костин също има своя версия по случая.

Искате ли да ви кажа моята версия? Жената много лошо оскърби мъжа си. Разликата във възрастта им беше 23 години. А там са замесени много големи пари! Много…. Тук, в България нямате и понятие за какви мащаби на корупция става дума и за какви пари…

-Чувствате ли се виновен, чувствате ли се гузен?

Не! Аз нищо не съм направил. Аз никого не съм убивал! И сега ми предявят нещо… Ако аз се бях почувствал виновен за нещо, аз имам пари, можех да се скрие в далечни страни, някъде да избягам.. Но аз дойдох тук. Дадох показания, всичко разказах…

Руският бизнесмен признава, че е служил в Афганистан. Твърди че е състоятелен и се издържа от рентиерство. Показва ни и апартамента си след обиска на разследващите в първите дни след зловещите открия край Приморско и Пасарел.

Погледнете тук и си направете сметката… Изобщо не мога да ви кажа – какво точно са правили тук, какво са търсили.. Виновен или невинен – нека решава съдът. Но всичко това….виждате какво е…Това не са само мои дрехи. Това са дрехи на близките ми… Оппаааа… тук беше снимката на моята жена и на децата…

-А сега я няма?

Не, няма я… Това са мартеници, който висяха, а тук беше снимката на жена ми, но сега я няма…

-Значи са взети всичките ви снимки?

Не знам.. Елате, ще ви покажа… Ето, това е стаята на дъщерите ми. Всичко е разбито. Разбирате ли- раз-бито! Просто те са влезли и.. са извършили някакви следствени действия. Но това, което са направили – на мен то ми е непонятно!

От апартамента на Костин освен семейните снимки е иззет и компютъра, друго не е пипнато. Самият той е бил разпитван в продължение на 19 часа в полицията.

Тези медии … тук, те за мен писаха, че съм убиец, че съм твар… Но не е това най-важното, разбирате ли. Важно е поне един човек, само един…. не да каже че съм просто невинен , а да се опита да погледне всичко от моята гледна точка и да ме разбере… (Просълзява се) Защото аз не съм убивал. Разбирате ли, не съм! А когато го казвам – срещу мен сякаш има стена. Те си имат някаква схема и по нея напасват някак нещата… Човек или е виновен, или не! Но има Бог! И в някакъв човек осъзнава вината си. А аз не съм виновен. Няма как да кажа че съм направил нещо, което не съм направил. И ако аз бях толкова виновен, колкото ме мислят, те трябваше да ме арестуват, да ме осъдят…

Костин твърди, че ще остане в България, докато не изчисти името си. Руснакът е призован за втори разпит в столичната полиция. Засега той е без обвинение и е само свидетел по случая.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете