Маскирани задигнаха 21 лаптопа в чували, хвърлиха ги в парк

Маскирани апаши организирали акция в нощта срещу понеделник и задигнали 21 лаптопа за над 20 000 лв от фирма за компютърна техника във Велико Търново. Дръзките извършители били дегизирани с черни скиорски шапки с прорези и били въоръжени с богат инструментариум за разбиване на секретни брави. Около 4 часа на разсъмване на 20 април злосторниците атакували набелязания търговски обект на ул."Никола Габровски" в старата столица.

С приспособление "меча лапа" строшили ключалката на входната врата. Използвали режещи инструменти, с които пък взломили и ролетната щора. Пред магазина и вътре в него обаче имало монтирани камери, които заснели обира. Преди да напуснат обекта обаче двамата крадци се усетили, че ще бъдат запечатани на кадрите и насочили нагоре едната камера. Въпреки това на видеото ясно се виждало как крадците обират лаптопите и ги тъпчат в чували. През това време обаче се задействал инсталирания СОТ. След минути служителите на охранителната фирма Красимир Банев и Светослав Аврамов се озовали на място. Като съзряли гардовете, апашите метнали чувалите на гръб със стоката, която тежала около 40 кг и побягнали. Заформила се гонка към близкия парк.

Извършителите обаче разбрали, че нямат шанс да се измъкнат от униформените преследвачи и захвърлили плячката в храстите край една от алеите в парка. Като се освободили от техниката те успели да се изплъзнат от охранителите, но пък лаптопите били спасени. В тревните площи били открити едната от маските и част от инструментите. Атрибутите на крадците били захвърлени на 50 метра от изоставените торби с компютри.

По време на обира пък единият собственик на фирмата дори наблюдавал от компютъра у дома си как действат апашите след алармата на камерата се включила.
"Работим усилено по случая. Открити са следи и се надяваме крадците скоро да бъдат заловени. През последните два месеца в града действа банда, която краде предимно такава техника. Апашите пласират компютрите на вторичен пазар. Ударени са и други магазини, но ще ги спипаме", увериха криминалисти от старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини