Съдят днес побойниците на 16-годишния Румен

С изслушване на 21 свидетели днес в Пловдивския районен съд започва делото срещу шестимата футболни фенове, пребили без причина 16-годишния Румен Койчев пред заведение в Кичук Париж , съобщи БНР. Шестимата ще се изправят пред съда за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на бития младеж. Пред магистратите ще застанат 12-токласниците Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, 11-токласникът Николай Петров и десетокласниците Виктор Радин и Спас Радичев.

На 3 януари вечерта те пребиват безпричинно Румен Койчев пред заведение в Кючук Париж. В резултат на побоя младежът е с избит зъб, мозъчен кръвоизлив и си гълта езика. Случайни минувачи спасяват Румен, като му вадят езика и викат Спешна помощ.

Феновете на „Локомотив” организирали капан на привърженици на „Ботев”, които били провокирани да излязат от заведението. Преди да настане мелето, под ударите на запалянковците попада Румен Койчев, който е от ЦСКА, но е бил в компанията на ботевистите. Момчето е удряно в главата, а след това е ритано, повалено на земята от 6-имата фенове. Тепърва от свидетелските показания ще се изяснява каква вина има всеки един от тях при побоя. При разпитите по време на разследването шестимата тийнейджъри не се признават за виновни.

Ако се докажат обвиненията срещу тях, тримата пълнолетни ученици могат да получат от 2 до 10 години затвор, а за непълнолетните – наказанието се редуцира на 1 до 3 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони