Лидерите от ЕС ще порицаят действията на Турция спрямо Гърция и Кипър

Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Горски от Североизтока се готвят за национално състезание по стрелба Точните мерници отиват пак за национална купа в Пловдив

Катастрофа между ТИР и лека кола заради непочистен от снега път Е-79

Кметът Фандъкова: Обстановката в столицата се нормализира

Митнически служители откриха големи количества нелегален алкохол и дизелово гориво в частен имот

Цветан Цветанов: Историческото наследство и съвременният облик на Велико Търново са гордост за България (СНИМКИ)

Ето каква е тайната на идеалната чаша кафе

Дете от Кубрат е станало жертва на телефонна измама

Агенцията по храните започна засилени проверки преди Великден

Шофьорът, карал с над 160 км/ч, не може да бъде глобен за превишена скорост

Началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски съобщи в студиото на Нова телевизия, че е установен един от шофьорите, карали с безумните 160 км/ч в населено място, но той не може да бъде глобен за превишена скорост.

„Когато говорим за нарушаване на изискването за максимална скорост, това трябва да бъде установено по надлежния ред с техническо средство, одобрено и регламентирано, няма друг начин”, уточни той.

„Съгласно Закона за движение по пътищата техническите средства, които се използват за контрол на скоростта, трябва да бъдат проверени и одобрени съгласно Закона за измерванията и да са минали първоначална или последваща проверка от Института по метрология”, обясни той.

Комисар Рановски съобщи, че водачът на първия автомобил все пак може да бъде санкциониран на база на кадрите от видеото, изпратено до Нова телевизия. „По отношение на неправилното изпреварване и движение по пътното платно той може да бъде санкциониран, но трябва да приключи цялата проверка по случая и да установим и другия водач”, каза той.

„Става дума за младеж, роден през 1985 година, той не отрича по времето, когато е заснет клипа да е бил в селата, които са заснети, но се съмнява в автентичността на видеото”, каза още началникът на „Пътна полиция”. Глоби обаче може да има едва когато приключи цялата проверка по случая.

„В момента има достатъчно настроения за изготвяне на изцяло нов Закон за движение по пътищата като правилата и санкциите ще бъдат разделени от изискванията към водачите и моторните превозни средства. Мисля, че в най-скоро време ще започне да се работи по написването на изцяло нов закон”, каза още комисар Рановски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.