Добричлия мами русенка по телефона, докато е в затвора, осъждат го на 2 години

Добричлия, излежаващ присъда в затвора в Белене, бе осъден на 2 години лишаване от свобода заради телефона измама, докато още зад решетките, съобщиха от ОД на МВР-Русе, цитирани от "Фокус".

Случката е от миналия септември, а измамната схема е вече позната. На телефона на русенка се обадил неизвестен мъж. Той се представил за длъжностно лице от мобилен оператор и умело въвел в заблуждение жената, че ще получи награда от 2000 лева, ако купи и продиктува номерата на ваучери за предплатени разговори на обща стойност 100 лева.

Жената изпълнила изискването и по-късно подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, а разследващите са установили, че извършител на деянието е 33-годишен мъж с инициали Р.Х. от Добрич, който изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.

Вчера той е бил приведен в следствения арест в Русе и е привлечен като обвиняем . Направил е пълни самопризнания по предявеното му обвинение, възстановил е причинената вреда и подписал споразумение, след което е осъден на 2 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони