Трифала-билкова формула на 4000 години регулира стомашно-чревния тракт

ТРИФАЛА е класическа аюрведична формула, която според индийците балансира трите енергии -Вата, Пита ,Кафа. Тя съдържа екстракти от три плодчета.
Тази комбинация се използва както самостоятелно, така и като компонент на много билкови формули за детоксикация, за подобряване на чернодробния метаболизъм и за регулиране на стомашно- чревния тракт.

Известната теория на старите натуропатични школи, че „смъртта започва в дебелото черво”, е особено актуална днес, когато живеем неприродосъобразно, храним се нездравословно и затрудняваме нашето храносмилане, в резултат, на което се натрупват токсични отпадни продукти, елиминирането, на които е също затруднено. Страдаме все по-често от констипация, тежест и подуване на корема, болезнени спазми, наднормено тегло, хронична умора и подтиснатост.

Трифала е една от най-старите аюрведични формули за подпомагане храносмилането, асимилацията на хранителни вещества и елиминацията на отпадните продукти.Трифала е здравословна подкрепа за дебелото черво и за процесите на детоксикация в организма.Трифала подобрява тонуса на гладката мускулатура на червата и това прави елиминацията ефикасна за по- продължително време, за разлика от други растителни слабителни средства, които имат иритативно действие върху червата.

Трифала се състои от три плодчета.

Амалаки е плод с високо съдържание на витамин С има антиоксидантно действие чрез стимулиране на храносмилателната секреция.
Бехада, другият компонент на Трифала съдържа линоленова киселина, която стимулира храносмилателните ензими. А третият компонент Харада, също плод, подържа чревната мукоза, без да създава зависимост.
Трифала може да включвате в програмите за детоксикация и за подобряване на чернодробния метаболизъм.

На Трифала може да разчитате за решаване на поблема с ленивите черва в дългосрочен план, тъй като тя въздейства върху причините за появилия се проблем констипация, образуване на газове и подуване на корема. На Трифала може да разчитате и при болки в стомаха и упорити киселини.

Препоръчителният прием е три месеца по две капсули на ден.
ТРИФАЛА може да се намери във всички големи аптеки и дрогерии в цялата страна, а също така и във фирмените магазини „Здраве от Изтока” в София.

Повече информация може да получите и на телефоните в офиса: 02/9582051, 0893 52 76 04 и на сайта www.tnt-21.com

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве