В НДК отбелязват 95-та годишнина от рождението на Валери Петров

На литературната вечер “Живият Валери Петров” ще бъде представена най-новата му книга “Стихотворения 2007-2013”

На 22 април (сряда) от 18:00 ч. в ЗАЛА 7 на Националния дворец на културата (НДК) по повод 95-та годишнина на големия български поет, сценарист, драматург и преводач Валери Петров ще се проведе литературна вечер с представяне на най-новата му книга “Стихотворения 2007-2013”, отпечатана с подкрепата на програма «Национален център за книгата” (НЦК) към НДК.

“Жалко, че не я дочака, но едно от светилата в българската литература за нас е по-жив от живите. Затова паметната вечер в негова чест е наречена “Живият Валери Петров”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош.

“Вечерта се организира от издателство “Захарий Стоянов”, Съюза на българските писатели и Националния дворец на културата, а в тази среща, надяваме се, ще оживее нежният човек и лирик Валери Петров - умислен, съзерцаващ живота и страдащ, надяващ се и вярващ”, казват от издателството.

На 22 април 2015 г. едно пораснало дете с мъдър поглед и чувство за хумор щеше да навърши 95 години. И ще ги навърши с незабравимите си текстове, които ще живеят и ще парят в гърдите ни, докато ги четем и препрочитаме. Тогава още веднъж ще се чуят думите на Валери Петров, за да си спомним за него и да се запознаем повторно с неговия незабравим стил на писане и своенравен мироглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура