Роми нападнаха медици, изпотрошиха Спешния център в Криводол

Роми нападнали екипа на филиала на Спешния център в Криводол и разбили прозореца на едно от помещенията, съобщи „Конкурент“. За инцидента ни разказа шефката на центъра във Враца д-р Галина Лещарска.

В неделя медиците приели млад мъж, който бил изпаднал в силна невроза. С него пристигнали и негови роднини и познати. Пред филиала се скупчила родата на момчето. Фамилията настоявала да влезе вътре, но никой не бил допуснат, тъй като помещенията не са големи, а и медиците трябвало да си свършат спокойно работата. Ромите обаче се скупчили под прозореца и почнали шумно да недоволсват. Крещяли „Как е момчето? Добре ли е? Какво му правите“. Напрежението нараснало и няколко човека счупили с ръце стъклото на прозореца, за да нахлуят вътре.

Дежурният медицински екип бил само от жени, които се същисали от ситуацията. Дори им се наложило да обработят порезните рани на развилнелите се роми, пострадали по време на инвазията в помещението.

„Това далеч не е първият случай на буйстващи роднини на пациенти“, припомни Лещарска.

Този път екипът се разминал само със силна уплаха, но често разгневени близки нападат медиците и физически.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.