Млад сириец скочи пред камион в Харманли

29-годишен сириец, търсещ убежище у нас, скочил пред камиона на харманлиец в момент, в който мъжът приближавал кръговото кръстовище след моста към центъра на Харманли, съобщава haskovo.net.

"Както си вървеше през тревичката изведнъж направи две крачки към пътя и плонжира като плувец. Точно пред гумите ми“, потресен разказва Райчо, който карал дървен материал.

Предните гуми минали през тялото на сириеца. Той е с тежка травма на гръдния кош, счупени ребра и вероятна перфорация на белия дроб. Минути след катастрофата бил транспортиран до болницата в Харманли, където полагат всички грижи за стабилизирането му и изследване на пораженията.

Сириецът бил дошъл в България скоро и тъкмо от отдел Миграция го водели за настаняване към Регистрационно приемателен център в Харманли. Със сигурност не е бил настаняван там до този момент, потвърди директорът на РПЦ-то Йордан Малинов.

Първоначалната информация бе, че инцидентът е с беглец от 1600-те настанени в момента в лагера. На инцидента присъствали много очевидци, както пешеходци така и други водачи. Те потвърдиха версията на Райчо за внезапността на действията на бежанеца.

Очевидно те са били изненада и за другите придружаващи го бежанци, които не са направили нищо, за да го спрат. Жена от групата е била леля на пострадалия младеж. Тя заявила, че племенникът и страдал от депресия, вероятно породена от войната, която бушува в Сирия. Нещата се били успокоили, след като напуснали родината си. Вероятно обаче стресът от преминаването на границата и сблъсъкът с чуждата реалност е предизвикало нова криза у младежа, за да извърши нелогичната си постъпка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони