Атанасова: Докладът на ДАНС за състоянието на КТБ не е внесен в парламента, съгласно закона

Докладът на ДАНС за 2013 г., в който се сигнализира за състоянието на КТБ, не е внесен в НС, съгласно изискването на закона.

Това каза Десислава Атанасова, председател на временната анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата свързани с държавни институции, които е следвало да противодействат на опитите за източване на Корпоративна търговска банка, след повторното изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев, предаде Фокус.

"Докладът на ДАНС за дейността му през 2013г., който съгласно закона е ежегоден и ДАНС го внася в Министерски съвет, а Министерски съвет в Народното събрание, не е пристигнал в Народното събрание", каза още тя.

Десислава Атанасова поясни, че по това време министър-председател на България е бил Пламен Орешарски. "От ДАНС твърдят, че докладът е бил внесен в МС, но след това е бил върнат. Така или иначе не е стигнал до Народното събрание, а в този доклад е имало предположение по отношение на финансовата стабилност на страната", посочи Атанасова. По думите ѝ предстои да се проучат допълнителни материали, като справки и одитни доклади, които ще могат да внесат повече яснота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини