Младенов се отказал от много точки по договора си

Стойчо Младенов се е отказал от много точки, които са записани в договора му. Треньорът не е искал да получава фиксираните 3 % от трансферите на продадените футболисти. Ако бе така, ЦСКА трябваше да му плати около 100 000 евро само заради Ивайло Чочев, Раис М'Боли и Сержиу Буш. Освен това Стойчо никога не е вземал 150 % от премия за победа на ЦСКА. При това повечето бонуси за успехи на отбора въобще не са стигали до треньорския щаб.

Когато разтрогна договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати, Младенов е можел да изисква всички възнаграждения до края на контракта, изтичащ следващото лято. А към тях да търси и неустойката от 200 000 евро, която също е записана. Още при раздялата Стойчо отсече, че иска да си получи единствено заработените до деня на напускането заплати. И се отказа дори от премиите за 6-те победи над „Левски“.
Стана ясно също, че записаните в контракта 4 по 15 000 евро бонуси са част от неизплатените заплати на треньора от времето на „Титан“. Александър Томов се ангажира разсрочено да ги изплати по този начин. Младенов имаше да вземе и още 40 000 евро според предишния си договор, но прие да му бъдат „платени“ в акции. С други думи – подарък за ЦСКА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ