“Сини” искат наказание за “червените”

Националният клуб на привържениците на “Левски” се обърна с декларация към Дисциплинарната комисия на БФС с искане да бъде наложено наказание на ЦСКА за поведението на публиката в мача срещу “Локо” (Сф) - 0:1. В разпространеното вчера решение на комисията липсва подобна санкция, а домакините са глобени с 2000 лева за използване на пиротехника.
В “синята” депеша се обръща внимание на снимки, които показват знаме с пречупен кръст в “червената” агитка, и на отправените обиди на расистка основа към футболиста Тони Силва.
“За такова провинение (знамето със свастики, б.р.) ние го отнасяме с близо 40 бона и 2 мача без публика, чакаме адекватно наказание”, пишат “сини” фенове. И продължават: “Интересно дали г-н Кучев (председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев, б.р.) и неговият екип са разбрали, че Тони Силва беше наричан “негър” и “маймуна” от собствените си привърженици. Това не е ли расизъм, или просто там така си приказват?”
Декларацията завършва с намек за сезиране на европейската централа: “Интересно какво ли ще си помисли УЕФА за богатия снимков материал и безмълвното БФС?”

На 20 август 2012 година на мач с „Ботев“ фен на „Левски“ замери тъмнокожия нападател Базил де Карвальо с банан. И тогава не последва наказание от БФС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ