Все още не знаят кой е авторът на некролога на жив горски

Все още не е открит авторът на злокобното послание към горски инспектор във Велико Търново. Заплахата за саморазправа под формата на некролог предизвика извънредна среща на горските служители в града.

Заплахата „Карай умно, прибери се жив!", много приличаща на некролог, е отправена към 51-годишния Илиян Неделчев. Мъжът е бивш полицай. Като горски инспектор работи от осем години.

„По спомен мога да кажа, че имам над 30 акта само за тези четири месеца, за тази година. Обикновено хората, които се занимават с дърводобив, са няколко и ежемесечно, ежеседмично ги проверяваме. Установявали сме нарушения от едни и същи хора, които сезанимават с дърводобив”, обясни горският инспектор Илиян Неделчев.

Ръководството на регионалната дирекция по горите се срещна във вторник с всички 15 горски инспектори, отговарящи за територията на областите Велико Търново и Габрово.
„Да пише, че някой ще почине, не вярвам да има нормален българин, или нормален човек, който да каже, че няма притеснения. Преди ден пожар в имот на зам.-директора, сега пък тоя некролог”, коментира директорът на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново инж. Николай Николов.

Разследващите все още търсят кои са поръчителят и авторът на посланието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини