Доклад на ДАНС бил скрит от парламента (Обзор)

Ежегодният доклад за дейността на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) за 2013 г. не е стигнал до Народното събрание. Той е бил внесен в Министерския съвет, но така и не се е появил в парламента. В документа имало “предположения по отношение на финансовата стабилност” на страната. Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова, шеф на временната комисия за КТБ в парламента, след закрито заседание на комисията вчера, на което беше изслушан председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Атанасова припомни, че по това време министър-председател беше Пламен Орешарски. Тя обаче отказа да посочи дали в документа са били споменати КТБ или други банки, като уточни, че самият доклад не бил представен пред комисията.

Атанасова обясни още, че с председателя на ДАНС са били обсъждани законодателни промени, чрез които да се подобри взаимодействието между кредитните институции, банковия надзор и ДАНС. Шефът на комисията за КТБ обаче не коментира дали така ще се увеличат правомощията на агенцията.

От думите на Атанасова стана ясно още, че на следващите заседания на комисията ще бъдат поканени за изслушване одиторите, които са заверили годишните отчети на КТБ. Става въпрос за компанията Кей Пи Ем Джи. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес