Оцелялата при падането на асансьора-убиец: Страх ме е да се върна в блока и да си прибера багажа

Оцелялата при зловещия инцидент с падналия асансьор в София, при който на 19 август загина една жена, призна, че избягва да използва този начин за изкачване на етажите или ако влиза в кабинката, прави го само, ако пътува до четвъртия етаж.
Мария Ваклинов разказа пред Нова телевизия, че не иска да си спомня кошмара отпреди 9 месеца, страхувала се е върне там, дори не е ходила да си прибере багажа от апартамента в сградата, където била под наем. Това направили нейни приятели. Днес започва делото срещу четиримата обвиняеми за трагичния инцидент, при който загина Цветелина, а Мария Ваклинова оцеля по чудо.

Оцелялата жена не спира да благодари на лекарите, които са й дарили втори живот след ужасния инцидент и сподели, че единственото, което иска е да няма повече такива случаи в страната и да не загиват хора по този нелеп начин.

Асансьорът-убиец продължава да е запечатан и не работи от деня на инцидента. Хората в блока не могат да си обяснят защо машината не е ремонтирана и сега се налага 10-те етажа да се качват по стълбите.

Експерти потвърдиха, че досега не са взети мерки за повишен контрол на асансьорите и нови жертви не са изключени. Няма и нови изисквания за поддръжката и следенето на техническата им изправност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини