Явно кметът на Пазарджик обича земеделието, пошегува се областният за имението за 1,5 млн. лв

Явно кметът на Пазарджик обича земеделието, обича градинарството, пошегува се в сутрешния блок на bTV областният управител на Пазарджик Трендафил Величков от АБВ по повод разкритията, че градоначалникът притежава имот за 1,5 милиона лева, който самият той определя като обикновена селска къща, в която си сади краставици.

Според разследването на bTV кметът Тодор Попов притежава имот и кола за над 100 000 лева в пазарджишкото село Паталеница. В него има няколко спални, басейн, джакузи, фитнес и рекичка с алеи и пейки. Освен заплатата си от 2 000 лева кметът не декларирал други доходи.

От думите на Тодор Попов обаче става ясно друго. „Факт е и аз не го крия, че имам селска къща в Паталеница. Там съм си направил оранжерия да си садя краставици. Това е оранжерия, тя струва 2000 лева“, категоричен е градоначалникът. „Къщата е еднофамилна, долу има хол и кухня, горе 3 спални, това е“, категоричен е той. За фитнеса Попов обясни, че е „лека конструкция, с едни помещения за гости“, а за автомобила – джип, че е служебен.

Аз бях чувал различни градски легенди, но от това, което успях да видя, е нещо, което наистина би оставило всеки без думи, отбеляза Величков.

Това е въпрос на проверка и тук е лесно, тъй като цялата тази информация е публична, по думите му. Аз не мога да разследвам който и да е кмет, но има органи, които си мисля, че е редно да го направят, категоричен бе областният управител на Пазарджик.

Оградата струва 86 000 лева, целият имот е около 300 000 лева, по думите на пазарджишкия кмет. Инженери обаче обясняват, че са нужни поне милион и половина за подобна инвестиция. „Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които е декларирал и имотите, които притежава“, отбелязва и Румен Петков от общинския съвет в Пазарджик. Според експерти само оградата на имота на Тодор Попов е 150 000 лева. Припомняме, на 12 януари вечерта шефът на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си. Тя също живееше много богато. Една от основните версии за убийството беше неизпълнен ангажимент.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.