Бивш депутат от ДПС ще лежи в затвора пет, вместо осем години

Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков, който има две ефективни присъди от 5 и от 3 години, ще лежи в затвора само 5 години. Това е възможно, след като Софийският градски съд (СГС) е уважил молбата на Табаков наказанията му да бъдат кумулирани и да изтърпи едно общо, съобщи "Правен свят".

Бившият депутат е във варненския затвор от 31 януари 2014 г., след като получи 5-годишна присъда за престъпление по служба от 2009 г., когато е бил кмет на община Дулово. Става дума за обявена от тогавашния кмет обществена поръчка за канализация на общината, по европроект на стойност близо 29 млн. лв. без ДДС, спечелена от близка до него фирма.

В началото на тази година, докато Табаков изтърпява присъдата си в затвора, приключи и заведеното срещу него дело за искане на 10 хил. лв. подкуп. По него Табаков бе осъден на 3 г. затвор, ставайки първият политик, с ефективна присъда за подкуп.

Срещу бившия депутат от ДПС има редица дела, като по част от тях е подсъдим с Гюнай Сефер (бивш областен управител на силистра и бивш депутат от ДПС). По тях няма нито една влязла в сила присъда.

Определението на Софийския градкси съд не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини