НАП образува проверка на имуществeното състояние на кмета на Пазарджик

НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след заседание на МС, предаде „Фокус”.

"В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на някои местни органи на изпълнителната власт, визирам тук проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв проблем - НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на г-н Попов и ще се установи по надлежна методика, през която са минавали много публични личности, дали има основание за упреците, които бяха отправени в ефира на една национална медия спрямо кметът на Пазарджик.

Нулева толерантност към опита да бъдат отклонявани или нарушаване държавния интерес чрез злоупотреби с публични средства, било о чрез отклоняване плащането на данъци или чрез неефективно разходване на целеви разходи.

Що касае темата сливането на НАП и митниците - документът, с който формирахме правителството, е записано, че след анализ ще се прецени доколко е разумно обединяването и създаването на единен орган за приходите. Резултатите, които дават и двете агенции са окуражителни за първите месеци на годината. По окончателни данни към 31 март 218 млн. лв имаме излишък с натрупване - нещо, което не е постигнато от предкризисните времена.

Доста повече средства са постъпили в бюджета. Горанов посочи, че всяка сряда се провеждат срещи с представители на прокуратурата, ръководителите на ГДБОП, на МВР, на които се коментират теми, свързани с контрабандата. "Освен като краен резултат по-малко средства в бюджета, се явява естествена хранителна среда за корупция от политическо о криминално измерение във всичките й форми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини